De inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2018 (senioren) staat weer open. De inschrijving zal sluiten op donderdag 30 november om 23:59.

Inschrijving moet aan een paar voorwaarden voldoen:

– Inschrijving wordt gedaan door de teamcaptain
– Inschrijven voor de vrijdagavond kan alleen door een team met minimaal 6 spelers.
– Voor de andere tijden geld dat er ingeschreven dient te worden met minimaal 4 personen
– Spelers worden geacht op alle (7) speeldagen te kunnen spelen
– Als je na 16 december 2017 je team terug trekt zal hiervoor een boete van €115,- worden doorberekend aan het team. Dit bedrag zal hoger worden als na bekendmaking van het speelschema wordt teruggetrokken.
– Vol is vol, als er meer teams inschrijven dan de baanbezetting toelaat zullen we gaan loten (wat vrijwel zeker voor de vrijdagavond zal gelden)

Jullie kunnen je inschrijven via dit formulier:
https://inschrijven.slaraak.nl/voorjaarscompetitie-2018-senioren/

Speeldata voorjaarscompetitie 2018:
http://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/speeldata-voorjaarscompetitie-2018.pdf

Veranderingen ten opzichte van 2017:

In 2017 hadden wij als Sla Raak de mogelijkheid om compact te laten spelen. Dat hield in dat er naast een wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met 2 punten verschil) ook bij een deuce direct een winnend punt moest worden gespeeld.
Afgelopen voorjaar hadden wij dan ook de beslissing genomen om dit voor de vrijdag in te voeren. De invoering daarvan maakte het mogelijk voor ons om meer teams te laten spelen bij Sla Raak op vrijdagavond (14 i.p.v. 12)

De KNLTB heeft na afloop van de voorjaarscompetitie een evaluatie gehouden m.b.t. het compact spelen. Daaruit is naar voren gekomen dat de meeste VCL’s, Clubs en spelers dit een wel heel rigoureuze wijziging vonden.
Dat heeft de KNLTB doen besluiten dat compact spelen voor 2018 niet meer aan de orde zal zijn. Om het toch voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te houden om competitie te spelen en niet hele dagen kwijt te zijn in de agenda is echter wel besloten om voortaan de wedstrijdtiebreak in te voeren voor alle dubbels die gespeeld worden. Dit wordt Verkort spelen genoemd.
De enige competitie waarbij compact spelen van toepassing blijft en door Sla Raak aangeboden wordt is de 8&9 competitie op zondag.

Lees hier meer over Verkort spelen:
http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/competitie-nieuwe-stijl/verkort-spelen/

Mogelijke gevolgen voor de vrijdagavond:

Doordat het compact spelen weer van de baan is wordt het nog voor 12 teams mogelijk om op vrijdagavond voorjaarscompetitie te spelen. Immers moeten we dan weer per team 11/3e baan beschikbaar maken (6 x 11/3e = 8 banen)

Dat zal dus in gaan houden dat we meer teams dan voorafgaande competitie zullen moeten gaan uitloten.
Daarnaast is het de verwachting dat door toename in populariteit we ook niet meer terecht zullen kunnen bij omliggende clubs.

Als je jezelf wilt inschrijven met een team willen we je dan ook vragen na te denken over spelen op een andere dag om meer zekerheid van spelen te verkrijgen.

Versoepeling regeling invallers:

Voor spelen in meer dan 1 competitie en voor invallers zijn er dit jaar door de KNLTB regels versoepeld. Dispensatie aanvragen is niet altijd meer nodig en de bandbreedte is verhoogd wanneer een speler reeds een keer heeft gespeeld in een team met een hoger gemiddelde.
Je kunt de nieuwe regels omtrent invallen hier lezen:
http://files.m16.mailplus.nl/user31300122/59401/Uitleg%20Versoepeling%20invallersregeling.pdf

Voor vragen over bovenstaande kunnen jullie terecht bij de VCL’s: vcl@slaraak.nl .
Bart Michels
Jan van Hout